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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  02/07/2021
Data da última atualização:  04/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VASCONCELLOS, R. C. C.; MENDES, F. F.; OLIVEIRA, A. C. de; GUIMARAES, L. J. M.; ALBUQUERQUE, P. E. P. de; PINTO, M. de O.; BARROS, B. de A.; PASTINA, M. M.; MAGALHAES, J. V. de; GUIMARÃES, C. T.
Afiliação:  RENATO C. C. VASCONCELLOS, Universidade Federal de Minas Gerais; FLÁVIA F. MENDES, Faculdade Ciências da Vida; ANTONIO CARLOS DE OLIVEIRA, CNPMS; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS; PAULO EMILIO PEREIRA DE ALBUQUERQUE, CNPMS; MARCOS DE OLIVEIRA PINTO, CNPMS; BEATRIZ DE ALMEIDA BARROS, CNPMS; MARIA MARTA PASTINA, CNPMS; JURANDIR VIEIRA DE MAGALHAES, CNPMS; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS.
Título:  ZmMATE1 improves grain yield and yield stability in maize cultivated on acid soil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Crop Science, v. 61. n. 5, p. 3497-3506, 2021.
DOI:  10.1002/csc2.20575
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The development of Al-tolerant cultivars is a complementary strategy to overcome the constraints caused by aluminum (Al) toxicity on acid soils and can contribute positively to the food supply for the growing global population. A major Al tolerance QTL in maize is controlled by a citrate transporter encoded by ZmMATE1. Our goal was to evaluate the impact of the superior allele of ZmMATE1 on the yield performance of maize lines and hybrids cultivated on acid soils. Near-isogenic lines carrying the superior allele of ZmMATE1 and the recurrent Al-sensitive parent were crossed with elite lines, generating near-isogenic hybrids contrasting for these alleles. All maize genotypes carrying this superior allele were more Al tolerant in nutrient solution than their isogenic counterparts having the ZmMATE1 allele derived from the Al-sensitive parent. These genotypes were cultivated in control and Al stress soils for two years. Al toxicity caused a significant yield reduction of 18.7% for lines and 14.7% for hybrids over the two years. The yield performance of maize genotypes declined in the second year compared with the first year, probably due to water deficiency after the grain-filling stage. The superior allele of ZmMATE1 in maize hybrids conferred yield gains from 21 to 48% compared with the hybrids harboring the alternative allele in the Al stress soil in the first and second years, respectively. As this superior allele is rare in maize and is likely absent in several elite germpl... Mostrar Tudo
Thesagro:  Milho; Rendimento; Solo Ácido.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226645/1/ZmMATE1-improves.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS29547 - 1UPCAP - DD
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Registros recuperados : 6
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1.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; NASCIMENTO, R. E. do. Caracterização de cultivares de milho para moagem a seco. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2002. 2 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 53).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; NASCIMENTO, R. E. do; SPEHAR. C. R. Composição química comparativa de farinhas instantâneas de quinoa, arroz e milho. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2002. 4 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 52).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; NASCIMENTO, R. E. do; SPEHAR, C. R. Elaboração de farinha instantânea de amaranto. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2002. 2 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 58).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; BORGES, J. T. S. da; NASCIMENTO, R. E. do; ASCHERI, D. P. R. Caracterização química de macarrões pré cozidos à base de farinha integral de quinoa (Chenopodium quinoa, Willd) e farinha de arroz (Oryza sativa), L. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 18., 2002, Porto Alegre, RS. Integração pesquisa indústria: anais... Porto Alegre: SBCTA, 2002. . 1 CD-ROM
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; BORGES, J. T. S. da; NASCIMENTO, R. E. do; ASCHERI, D. P. R. Propriedades funcionais de macarrões pré-co zidos à base de farinha integral de quinoa (Chenopodium quinoa, Willd) e farinha de arroz (Oryza sativa), L. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 18., 2002, Porto Alegre, RS. Integração pesquisa indústria: anais... Porto Alegre: SBCTA, 2002. .
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; NASCIMENTO, R. E. do; CARVALHO, J. L. V. de; DELLA MODESTA, R. C. Elaboração de "pellets" de arroz formulados com açúcar por extrusão. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2004. 2 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 68).
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Suínos e Aves.
Identificador:  122
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  04/05/2015
Código do título:  1600071
ISSN:  0044-605X
Código CCN:  001215-7
Título e Subtítulo:  ACTA VETERINARIA SCANDINAVICA
Entidade:  Societatum Veteranariarum Scandinivacarum
Local de publicação:  Copenhagen, DK
Periodicidade:  Trimestral
Inicio de publicação:  1959
Coleções da unidade:  Embrapa Acre
1980-91 21-32; 1994 35 (1); 36 (4); 1997 38 (3)
Classificação: 636.08905

Embrapa Caprinos e Ovinos
1976 17(1-2,4); 1977 18(1-4); 1978 19(1-4); 1979 20(1-4); 1980 21(1-4); 1981 22(1-4); 1982 23(1-4); 1983 24(1-4); 1984 25(1-4); 1985 26(1-4); 1986 27(1-4); 1987 28(1-4); 1988 29(1-4); 1989 30(1-4); 1992 33(1-4); 1993 34(1-4); 1994 35(1-4); 1995 36(1-4); 1996 37(1-4); 1997 38(1-3); 1998 39(1).

Embrapa Gado de Corte
1977-91 18-32; 1993-98 34-39;
Classificação: 636.08905

Embrapa Gado de Leite
1959 1(1); 1960 1(2); 1977/91 18-32; 1993/98 34-39 + Supl. 54-56,60,62-81,83-87,89-90
Classificação: 636.08905

Embrapa Suínos e Aves
1959 1(1); 1960 1(2,4); 1970 11; 1971 12; 1972 13; 1973 14; 1974 15; 1975 16; 1976 17(1-2,4); 1977 18; 1978 19; 1979 20; 1980 21; 1981 22; 1982 23; 1983 24; 1984 25; 1985 26; 1986 27; 1987 28(1-4); 1988 29(1-4); 1989 30(1-4); 1990 31(1-4); 1991 32(1-4); 1993 34(4); 1994 35(1-4); 1995 36(1-4); 1996 37(1-4); 1997 38(1-4); 1998 39(1-4); 2000 41(1-4, supl 93); 2001 42(1-4,supl 94-95); 2002 43(1-4, supl 96)
Classificação: 636.08905
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